سرانجام ماجرای عجیب فروش کسبوکار تراشهی توشیبا، با معرفی یک گروه مالی بهعنوان خریدار به پایان رسید. رقم این معامله ۱۸ میلیارد دلار اعلام شده است.
برای مدتهای طولانی، ماجرای فروش کسبوکار تولید تراشهی شرکت ژاپنی توشیبا به یک موضوع دراماتیک تبدیل شده بود و خبرهای زیادی در مورد آن به گوش میرسید؛ اما پایان این داستان با یک خبر غافلگیرکننده به پایان رسید.
درحالیکه در بین خریداران شاهد اسامی مختلفی بودیم و شرکت وسترندیجیتال نیز بهعنوان یکی از سهامداران توشیبا در فرآیند فروش واحد تولید تراشههای این شرکت سنگاندازی میکرد، سرانجام تجارت مذکور به یک گروه خصوصی تحت رهبری بِین کپیتال واگذار شد. رقم این معامله ۱۸ میلیارد دلار اعلام شده است و توشیبا انتظار دارد فرایند واگذاری واحد تولید تراشههای این شرکت بدون هیچ مشکل قانونی انجام شود.
۱۸ میلیارد دلار رقم بالایی به نظر میرسد؛ اما در خبرها داشتیم که شرکت فاکسکان پیشنهاد ۲۸ میلیارد دلاری ارائه کرده است و در پی آن حمایت شرکتهای بزرگی چون آمازون و اپل وجود دارد. پرواضح است که برای توشیبا، رقم معامله عامل اصلی نبود و این برند دغدغه داشت که بخش تراشههای خود را به یک شرکت خارجی نفروشد. شاید بین آمریکایی باشد؛ اما گروه تحت هدایت آن شامل شرکتهای ژاپنی است. این اقدام توشیبا باعث میشود یک تجارت کلیدی در اختیار شرکتهای خارجی رقیب که در حوزهی فناوری فعالیت میکنند، نیافتد.
از طرفی این تصمیم توشیبا جنبههای مثبت دیگری هم دارد. معمولا گروهها و شرکتهای خصوصی تمایل بیشتری برای سرمایهگذاری دارند و شاید تصمیم توشیبا مبنی بر سوددهی و بازده زیاد در کوتاهمدت بوده است. البته ممکن است با این اوصاف قیمتها افزایش پیدا کنند و در نتیجه با افزایش قیمت گوشیهای هوشمند و حافظههای اساسدی روبهرو شویم.